La 16 ani, un licean din Barlad a pus pe picioare o afacere profitabila, mai putin obisnuita pentru un adolescent. In timpul liber el tese ii si covoare, pe care le vinde apoi la targuri sau pe internet.

Baiatul castiga astfel cateva mii de lei pe luna dintr-o pasiune pe care a deprins-o de la bunica sa, relateaza digi24.ro.

Andrei Vladimir s-a asezat pentru prima oara la razboiul de tesut cand avea doar 12 ani. Intre timp a devenit expert si si-a transformat pasiunea intr-o mica afacere. Face ii, cuverturi si covoare pe care le vinde la targurile populare sau pe internet. Intr-o saptamana poate castiga peste o mie de lei. Insa pentru asta munceste zeci de ore.

„Prima oara faceam pentru mine, dar, la un moment dat, aveam prea multe si nu mai incapeau si nu mai aveam unde le pune. Si trebuia sa le vand. Mai dau si pe internet. Si in strainatate am dat. Cam in toata Europa”, a povestit Andrei Vladimir.

Un covor costa 900 de lei. Impletitul ii ia trei ore, iar lana o toarce intr-o ora.

„Eu cred ca este interesant pentru ca e e singurul elev din scoala capabil sa faca asemenea lucruri: sa teasa, sa toarca, sa impleteasca”, a aratat Liliana Radu, diriginta tanarului tesator.

Andrei este decis sa-si investeasca primii bani castigati din tesut in renovarea casei parintilor sai.